История на компанията

Историята на нашия ,,исполин” – Хлебозавод Троян  започва още през далечната 1961г. – като наследник на няколко малки частни фурни. През 1972г. Хлебозаводът се обединява със сладкарската кооперация в града  и се поставят основите на Хлебопроизводство и сладкарство.

Десет години по-късно в южната част на града, закътан в полите на Стара планина, се ражда той –  нашият прекрасен завод, в който днес творим вкусни хлеботворения и красиви сладоизкушения!

За нас, хората, които работим там всеки ден, е празник, защото Хлябът не е просто храна,  Хлябът е празник за душата!  Замесен с брашното от златна Добруджа, солта от Черно море и водата от бистрите ручеи на Троянския балкан…от златните ръце на нашите опитни майстори-хлебари!

Днес ние предлагаме над 30 вида хляб , над 20 вида ръчно произведени пити, погачи, козунаци, кроасани и над 40 вида закуски.

През 2020г. в навечерието на празника Вяра, Надежда и Любов името ,,Хлебопроизводство и сладкарство“ доби своя пълен смисъл – с несломимата ни Вяра сбъднахме нашата съкровена мечта – открихме сладкарски цех. Нарекохме го ,,Сладоизкусителница“! Днес в него се произвеждат над 45 различни видове сладки, сред които:

  1. Постни сладки
  2. Веган сладки
  3. Сладки без добавена захар
  4. Сладки с ниско съдържания на глутен.

Сладките, които приготвяме, са по рецепти от старите тефтери на нашите майки и баби… за да срещнем миналото с настоящето съвремие. Ползваме само суровини с „чист етикет“. Всичко се произвежда ръчно, с много старание и внимание към детайла и накрая бива поръсено с щипка любов!

Сравнение на продукти